FEATURES OF CHROMATOGRAPHIC RETENTION OF SOME FLAVONOIDS BY HPLC METHOD

  • Илёс РУЗИЕВ PhD, доцент Самаркандского государственного университета им. Ш.Рашидова,
  • Дилдора КИЛИЧЕВА магистр Самаркандского государственного университета им. Ш.Рашидова,
  • Абдукодир МУХАМАДИЕВ, PhD, доцент Самаркандского государственного университета им. Ш.Рашидова,
  • Зулхумор АБДУРАИМОВА, бакалавр Самаркандского государственного университета им. Ш.Рашидова,
##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##: https://doi.org/10.69617/uzmu.v3i3.1.1868
"Kalit so‘zlar" : flavonoidlar, elyuent, YuSSX, yuqori samarali suyuqlik xromatografiyasi, ushlanish omili, elyuent oqimi, ushlanishning elyuent tarkibiga bog'liqligi

"Maqola"

 Ba'zi flavonoid hosilalarining xromatografik ushlanishi murojaat fazali YuSSX sharoitida o'rganilgan. Turli xil eluent tarkiblari (CH3OH, fosfat buferi) uchun ushlab ushlanish omillari aniqlangan. Ba’zi flavonoidlarning tuzilishi, xossalari va xromatografik ushlanishi o'rtasidagi bog'liqlik o'rganilgan.

References

1. Kh R. I., Bebitova K. E., Kilicheva D. M. INFLUENCE OF CHROMATOGRAPHY CONDITIONS ON THE RETENTION OF SOME ISOQUINOLINE AND PYRIMIDINONE DERIVATIVES //World Bulletin of Management and Law. – 2023. – Т. 21. – С. 91-93.
2. Рузиев И. Х., Тошматова Р. В. Особенности удерживания некоторых азотсодержащих гетероциклических соединений //Kimyo va tibbiyot: nazariyadan amaliyotgacha. – 2022. – С. 227-229.
3. Héberger K. // J. Chromatogr. A. 2007. Vol. 1158, pp. 273-305.
4. Дейнека В.И. // Ж. физ. химии. 2006. Т. 80. № 3. С. 511-516.
5. Karpov S.I., Matveeva M.V., Selemenev V.F. // Russian Journal of physical Chemisnry A. 2001. Vol. 75. No 2. pp. 266-271.
6. Рузиев И. Х., Журакулов Ш. Н. Физико-химические закономерности хроматографического удерживания некоторых производных ряда изохинолина //Научный вестник. СамГУ. – 2019. – №. 5. – С. 117.
7. Колхир В.К., Тюкавкина Н.А., Быков В.А. и др.//Хим.фарм.журнал. 1995. №9. С.61-64.
8. Тарасова Е.А.//Практическая фитотерапия. 1999. №1. С. 37-41.
9. Тюкавкина Н.А., Руленко И.А., Колесник Ю.А.//Вопросы питания. 1997. №6. С. 12-15.
10. Bronner C., Landry Y.//Agents Actions. 1985. Vol. 16(3-4), P. 147-151.
11. Chu S.C., Hsieh Y.S., Lin J.Y.//J.Nat.Prod. 1992. Vol. 55(2), P. 179-183.
Nashr qilingan
2024-03-30