BUXORO VILOYATI ETNOMADANIY MEROSI MILLIY SHIRINLIKLAR TARIXI MISOLIDA

  • Madiyor TURDIYEV Alfraganus university, Ijtimoiy fanlar fakulteti, Xalqaro munosabatlar va tarix kafedrasi katta o‘qituvchisi
##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##: https://doi.org/10.69617/nuuz.v1i1.7.3400
"Kalit so‘zlar" : Buxoro, urf-odatlar, a’nanalar, milliy shirinliklar, holva, paxlava.

"Maqola"

Buxoro viloyatining milliy shirinliklar tarixi orqali namuna bo‘lgan etnik-madaniy merosi ushbu tarixiy o‘zbek hududining oshpazlik an’analari, urf-odatlari va madaniy amaliyotlari haqida qiziqarli ma’lumot beradi. Ushbu maqola Buxorodagi an’anaviy shirinliklar nafaqat oshpazlik lazzatlari, balki mintaqaning boy tarixi va madaniy o‘ziga xosligini ramziy ifodalashini o‘rganishga qaratilgan.Buxoroda bu milliy shirinliklarni tayyorlash va iste’mol qilish ijtimoiy urf-odatlar, diniy marosimlar va jamoat bayramlarida chuqur ildiz otgan bolib, mahalliy madaniyatni belgilab beruvchi mehmondo‘stlik, saxovatpeshalik va birdamlik qadriyatlarini aks ettiradi.

References

Г.Н. Крусь. Технология молока и молочных продуктов. Учебник. Москва «КолосС», 2007.[1]

Ismoilov T.A. Oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi va texnikasi. O'quv qo'llanma. Toshkent, TKTI bosmaxonasi, 2013. - 300 b.[2]

Dodaev Q.O. Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi. Darslik. T.:Noshir, 2009.387 b.[3]

Choriev A.J., Dodaev Q.O. Oziqovqat korxonalari jihozlari. Darslik. Toshke nt «O'zbekiston» NMIU, 2010. -192 b.[4]

Ismoilov T.A., Fatxullaev A., Raximdjonov M.A., Muxitdinova M.U. Go'sht -sut biokimyosi. Darslik. Toshkent "Cho'lpon" nashriyoti, 2014. - 256 b.[5]

Food safety handbook. Ronald H. Schmidt and Gary E.Rodrick.2003 by Ajohn wiley&sons publication. Page 805.[6]

Nashr qilingan
2024-09-19